29 Augusti 2008

Nu har det varit sjukt dålig uppdatering här på senaste tiden. Har ju som ni säkert vet börjat skolan nu igen, vilket har visat sig väldigt mycket på mig, både fysiskt och psykiskt, och att jag trots att vi har haft lätta och enkla dagar, somnat väldigt tidigt men ändå varit trött dagen efter, där av har inte bloggen haft någon hög prioritering, och så här får det fortsätta vara ett tag till jag fått tillbaka den normala dagsrytmen, den så kallade skolrytmen.

Måndag:
Skolstarten föll in, så det hände inte särskilt mycket, vi har gjort om klasserna lite, vi har även bytt namn på klassen nu heter vi MP2 nästa år kommer vi alltså heta MP3.
Fick ett schema som lär ändras tusen gånger och hade bara lite vanligt informativt snack från lärarnas sida.

Tisdag:
Vi hade "uppdrag" i klassen, vi delade upp oss i grupper i klassen och sen skulle vi ut på stan och samla saker. Dels vanliga saker så som naturmaterial, metallskrot och tyg, men sedan är ju våra lärare och våran skola som den är, så vi skulle även fixa fram (alltså tigga av okänt folk och så vidare) godis till lärarna, och poäng det gav dom oss efter hur goda godisar och hur mycket godis som vi gav dom.

Vi skulle även hitta en random farmor på stan som vi skulle dra med oss till skolan, och sen skulle vi fota oss med någon hund och ja, vissa saker blev ganska skämmiga...

Efter det skulle vi av allt skrot och naturmaterial vi hittat, bygga något - alltså en specifik sak som vi fick tilldelat gruppvis av lärarna. Jag och min grupp fick att vi skulle bygga frihetsgudinnan och ja, den blev som den blev kan man säga. Den blev hur hög som helst säkert 5 meter hög och bestod av en träplanka på , från början såg det ut som ett 5 meter högt hakkors när den var klar såg den ut som ett 5 meter högt anorexiamonster som hailar...

Onsdag: Även då hade vi gruppaktiviteter dock var vi hela skolan denna gången och helt blandade klasser, linjer, åldrar och kön i grupperna. Vi lekte ute i skogen och fick poäng för att dricka gratis cola och käka bullar - som skolan givetvis bjöd på. Sedan lekte vi massa annat också förstås men fikastationen var den enda som jag och min grupp var riktigt så där jättebra på...

Torsdag: Började med våra lektioner lite smått, jag har fått ett väldigt skönt schema den här terminen måste jag säga. Hur som helst så började det med Svenska B, där läraren som är ny för våran klass presenterade sig lite, presenterade kursen lite och sedan lät oss göra ett test som var en uppgift från årskurs 4 (alltså typ 10-åringarnas) svenskabok.
Efter det var det dags för Grafisk Kommunikation A (kommer dock läsa A+B+C) där vi mest pratade om kursen sen gick vi även och såg en fotouställning på Kulturens Hus konsthall.
Sen slutar torsdagar med Historia A där vi denna första gång gick igenom lite grann som tillhör historia, skrapade lite på ytan bara så kommer vi väl gå mer på djupet senare, historia har vi förresten med en skåning som inte är skåning...

Fredag: Sista skoldagen på första skolveckan för den här terminen. Måste säga att trots att det varit en väldigt lugn vecka så tycker jag ändå att denna helg är väldigt välbehövd, känns som att jag kommer spendera denna helg med min bästa vän - min säng alltså!
Hur som helst så har jag slappa fredagar också som alla andra dagar den här terminen, började med lite Grafisk Kommunikation A där vi gick ut och fotade, jag och två andra brudar kom på lite snilleblixtar som vi sedan nästa vecka ska fortsätta och fördjupa oss lite mer i, speciellt inom området retuschering.
Efter GK hade jag Engelska B där vi började med att lite snabbt presentera oss själva för våra typ 5 nya elever (waist of time) sen fick vi skriva ner en uppgift vi kan tänkas göra inom Engelska B som dessutom skulle täcka ett eller flera av kursmålen som finns.

Nu sitter jag här, efter skoldagen, lite rantande på stan och sådant. Jag funderar på att lägga mig i min säng och kolla på lite film, låter inte det underbart?


26 Augusti 2008

Tänkte bara skriva iväg ett inlägg innan jag brummar iväg på mitt vrålåk till moppe till skolan.
Igår var det då min första skoldag i årskurs 2 på gymnasiet, medieprogrammet.
Vi har gjort om klasserna så vi är en större klass nu, och vi har bytt nman så hädanefter är vi MP2 istället för MP07.
Efter den väldigt tunga skoldagen igår (som varade i 2 timmar typ) så knallade jag oh en god vän till mig på exotic där vi käkade lunchbuffe, sjukt mycket dom har att välja på och efterätt och allt - lyx.

Dessutom dygnade jag ju natten mot igår så när jag kom hem efter många timmars stan, ett par timmar skola, så slocknade jag ganska fort och därför blev det inget inlägg igår, tänkte bara berätta det.

Nej nu ska jag ta milhouse (vespan) till skolan där vi ska leka, jag försöker skriva ett inlägg senare idag.24 Augusti 2008

Så, vad gör ni folket?
Själv sitter jag här, kollar på svampbob (ååh så jag älskar den där lilla gula mannen) och funderar på allt och inget.

Kan ju bara meddela att det antingen redan senare idag alltså nattetid eller åtminstonde till veckan så kommer det komma lite bilder från, ja, från mitt liv helt enkelt. Saker jag fotat, lite vänner, nära & kära - mitt liv helt enkelt.

Får se om jag slänger upp det bara rakt upp och ner i bilder eller om ajg kör ihop det i en liten film på youtube, nu vet ni i alla fall vad som väntar.


24 Augusti 2008

Okej nu är jag redo för det här, jag har bunkrat upp med film, musik, och annan sysselsättning.

Ni förstår varje gång det varit lov eller liknande från skolan och jag har vänt något hemskt på dygnet (somnar 5 på morgonen vaknar runt 14 dagen därpå) så brukar jag köra samma taktik för att få det normalt igen, visst det funkar ju med att börja vända tillbaka en vecka innan och så men gud så tråkigt det är.

Nejnej jag har mitt eget lilla sätt istället, dagen innan skolan börjar så vaknar jag sent den dagen, och senare den dagen när jag ska sova natten mot skoldagen så sover jag inte, utan jag stannar uppe och dygnar ända tills det är dags att fara till skolan, jag far dit, gör min sak och sen när jag kommer hem så är jag så trött så jag somnar runt 21 vilket blir utmärkt tid för att vakna klockan 06.00 dagen där efter.

Vad säger ni, är inte det smart?


23 Augusti 2008

Dagen började med att jag vaknade tidigt, runt 12-13 (tidigt för att vara mig under sommarlov), sen efter ett tag så kom Matte, Maria och farmor och farmors vovvsing Bamse hit för att käka surströmming med mig och pappa. Dock är jag inte en av dom som gillar eller ens kan tänka mig att stoppa dom där ruttna fiskarna i min mun som jag sen ska prata till folk med, så som vanligt fick jag äta korv & potatis istället.

Korv och potatis, kött och potatis, fisk och potatis... Är det bara jag som tycker att någon maträtt kan låta så sjukt exklusiv och bra ända tills man hör tillbehöret potatis till, då plötsligt vänder det sig till något så sjukt svenskt och så sjukt norrländskt.
Jag menar korv & potatis, hur sjukt norrländskt är inte det? Eller är det bara jag som är ute och cyklar nu?

Hur som helst så käkade vi, pratade och hade det väldigt trevligt. Som tur var så åt vi ute på gården vid trädgårdsmöblerna så den outhärdliga lukten kom i alla fall inte in i huset vilket är en väldigt tur. Hade den gjort det hade inte jag suttit här just nu, jag hade sprungit runt huset som värsta batman med parfymflaskan i handen och sprutat ner hela huset till ett fjortishus...

Nej, nu är det faktiskt en trött Tess som skriver här så ska hoppa in i duschen och ska sen försöka sova.
Här är Tess som signar ut, slut!


23 Augusti 2008

Jag är en hemskhemskhemskHEMSK människa...

Saker jag köpt under perioden 22 juli – 22 augusti:
3 st. jeans
4 st. t-shirtar
1 linne
1 klänning
2 st. huvtröja
1 par umbro-byxor
1 par kritstrecksrandiga byxor
3 par skor
5 st. överstrykningspennor massa snoddar
3 st. hårmedel
1 svampbob gossedjur
1 gitarr
50 st. bläckpennor (var bigpack)
1 handväska
2 st. hudkräms flaskor
1 concealer
1 moppehjälm
1 kollegieblock
1 scrapbook-bok massa scrapbook saker så om papper, klistermäken, band osv.
1 minneskort till kameran (1 gig)
1 bälte
1 par höga sockar som man kan ha i stövlar
1 rulle presentpapper
1 mascara från nivea
små pärlor i massa färger fiskelina
10 st. böcker
1 miranda nalle
7 st. trosor
+ massa annat som jag dels inte kommer ihåg, och sen en massa annat som jag inte tycker är nödvändigt att nämna så som småsaker, nödvändiga saker som tandborste, mediciner, hudvård och så vidare, sen även livsmedel.
23 Augusti 2008

Nu är klockan 03.16 och det har slagit över för dryga tre timmar och tjugo minuter sen till nästa dygn den 23e alltså. Jag kan absolut inte fatta att jag nu, nu på måndag börjar skolan, det är så sjukt så det finns inte...

Kvällen blev lugn idag, skulle ju egentligen ha farit till Evelina och hängt där med hon och Linnea, men planerna ändras och det slutade med att jag satt framför teven med pappa och såg "Det bästa från Extra Extra", det är så sjukt kul det där. Jag och pappa har precis samma humor, det enda vi gör tillsammans är att skratta och svammla! Sen att vi får sämre humor ju senare det blir och ju tröttare vi blir visade sig ganska tydligt idag, jag skulle gå ut på natten runt 1 och ropa på nermal och se om han ville komma in, så jag öppnade dörren och innan ajg hann gå ut på bron började jag skrika typ så högt jag kunde för det brukar behövas "NEEEEEEEEEEERMAAAAAAAAAL" och efter det kommer jag på att det är kallt ute och tyst, inga bilar, ingenting vilket gör att det låter ända till typ Kina och det blir ett snajsigt efter eko på det, åt det skrattade vi ganska länge när man hörde "NEEEEEEEEEEERMAAAAAAAL- AAAL-AAAL-AAAL" från att det ekade...

Jaja just nu sitter jag och skriver en lista, i brist på annat, på kläder och sådant jag köpt under en månads tid, för som det är nu känns det som att jag köper något nytt varje dag så ska se hur lång lista jag hamnar på, men så himla farligt är det nog inte tror ja. Sen beror ju det givetvis på vad man jämför och självklart är ju allt relativt...

Jag ska försöka hinna skriva klart listan imorgon så ska jag slänga upp den här så ni kan passa på att skälla ut mig för mitt shopoholicbeteende så jag får skämmas lite!

Nu lockar sängen, känner att det är dags att börja försöka vända tillbaka dygnet någorlunda i alla fall eftersom det trots allt är skola snart, varförvarförvarför har jag itne tänkt på det tidigare, det här kommer vara omöjligt attvända rätt?!


22 Augusti 2008

Har ni sett dom nya coca-cola som kommit? Med vitaminer, smaker och allt vad dom nu tryckt ner i dom där burkarna.
Det är bara sinnessjukt, okej jag kan nästan förstå när Kalles Kaviar drog igång med det där och tröck in ägg, ost, skinka, makrill - allt i dom där små tuberna för att tjäna pengar och synas lite mer. Men helt seriöst, coca-cola company ska väl ändå inte behva göra det?

V
ad tror ni, låter det sannolikt att dom på något sätt skulle ha pengabrist? Nej precis, så vad är grejen då? Kan itne någon vänlig, logisk, smart och trevlig människa förklara det för mig...
22 Augusti 2008

Känns som att jag måste få skriva ett lite mer dagboksliknande inlägg också, som vad jag gjort idag och så.
Ja vad har jag egentligen gjort idag? jag var först i Boden och knatade runt på lite affärer, spenderade pengar och så.
Var även på elgiganten idag och dreglade efter min blivande mobil, eller i mina drömmar är den i alla fall min blivande mobil... Men känns som att om jag vill ha den så måste jag passa på nu, den är till ett väldigt bra pris, det är dock abonnemang men ett helt okej sådant. Och inte nog med det så får man även med utan kostnad en EU-moppe på köpet som ska enligt dom vara värd runt 6000 spänn, ja det tål att tänkas på i alla fall.

Igår var jag på stan hela dagen från tidig lunch till kvällskvisten någon gång, där av var det ingen uppdatering igår. Hade lite otur igår, när jag skulle till stan hade jag kollat upp en buss och så som jag då skulle ta, så är jag precis klar och ska börja brumma iväg med min moppe till bussen och då slår det mig att dom bytt ut busstiderna för höst/vinter så självklart gick inte den bussen utan nästa gick med ett avbrott på två timmar.
I såna lägen är det faktiskt bra att jag har min moppe, för då tog jag bara den in till stan och parkerade i Åhlens parkeringshus. Och den här gången parkerade jag faktiskt i rätt parkeringshus, det vanliga parkeringshuset där man som vanlig, privatperson ska parkera sitter nämligen ihop med ett minigarage som bara godstransporter får vara i, där dom kör in, lastar av sen drar igen - och som ni säkert kan lista ut så råkade jag självklart parkera där inne sist...


22 Augusti 2008

Idag är det den 22a augusti, jag börjar skolan den 25e.
Jag börjar få en väldig ångest nu, ett helt sommarlov och jag har inte hunnit göra alls särskilt mycket.
Jag har jobbat och sovit, om vart annat.

På tal om jobbet så jag jobbade ju på dagis i år, tre veckor och fick ett par tusen som jag tyvärr redan har handlat upp...Jag som tänker försöker spara till utlandsresan, men känns som att det inte kommer gå så där jättebra.

Annars då så sitter jag nu och ser på Vänner (som för övrigt är en sjukt bra serie), och funderar på att gå ner och hitta något mirakelmedel som kan hjälpa mig att få bort allt lim jag har på fingertopparna.
Jag har nämligen börjat med scrapbooking, vilket i stort sett innebär att man har ett fotoalbum med helt blanka sidor, alltså inte med fotofack. På dessa blanka pappersark klistrar man då in fotona, sen smådetaljer så som klistermärken, band, skriver saker och så vidare. Precis som ett fotoalbum men tusen gånger personligare alltså.

H
ur som helst så på grund av det så har jag fått limma väldigt mycket med ett flytande lim som är sjukt bra men har då istället baksidan att de kladdar så väldigt mycket, därav sitter jag nu här med massa lim på fingrarna som gör att det känns läskigt att skriva eftersom det är som en hård liten planka under varje fingertopp...

Mot mirakelmedlet!
(Det där lät dock mycke tuffare inne i huvudet, men ni kan väl tänka er att jag gör en häftig batman rörelse i samband med att jag sa det där?)


20 Augusti 2008

Som ni kanske ser så har jag nu gjort om designen på bloggen, så låt mig höra. Vad tycker ni? Tror ni den duger? eller ja, duger för ett tag i alla fall...

Idag har jag varit på stan (igen), var med min kära fader och köpte lite jagbörjarskolanigenefterlångledighetsomkändeskort-saker, jag stoppade in 2000 kronor som jag hade löst i sedlar in på mitt kort och sen var vi på biblioteket och lånade ett par böcker om Gran Canaria, och dessutom en bok som lär ut grunderna i det spanska språket.

Jag hade tänkt försöka ge mig på den däringa boken så snart som möjligt så att jag på något sätt kan försöka banka in språket i min skalle, hur ska jag överleva ända till slutet av december när jag redan nu har börjat ladda så sjukt mycket?

Men nu ska jag gå och försöka lära mig finska istället, bara för att tänka på något annat än Spanien för en sekund.
19 Augusti 2008

Jag hade faktiskt tänkt att slänga iväg något åtminstonde lite vettigt inlägg idag, men tyvärr blev det inte så och det här kommer inte heller bli det. Då kan man ju undra varför jag skriver ändå? Jag måste ju få chansen att ursäkta mig åtmintonde, hur som helst så först hade jag ju min omtalade fest, den varade i ett kör från klockan 14.00 den 16/8 till klockan 12.00 den 17/8 efter det när sista gänget dragit hem så städade jag undan lite sen satt jag och pysslade med designen i testbloggen så sov inte något.
Jag vakade i lite mer än 43 timmar(!), sen gav jag upp och sov i ett par timmar.

Så vad säger ni, är det en giltig anledning till min inaktivitet på bloggen? Godtas ursäkten?


16 Augusti 2008

Nu är min födelsedagsfest färdiggjort för det här året. Det hela resulterade i en 24h fest - i ett sträck alltså!
Jag kan ju dock nämna att det är lite utav en tradition vi har här i byn vi närmsta "byagänget", varje år den 16 augusti har vi en fest största anledningen är att fira mig, sen har vi två kompisar som fyller år i närheten också så blir lite firande av det också, men framför allt så är det ett slags trevligt avslut på sommaren eftersom faktiskt, tragiskt nog, så börjar sommaren vara slut och snart är det bara tillbaka till skolbänken för oss som lever på studiebidrag...

Det här läsåret har jag bestämt mig för att ha större krav på mig själv, jag ska inte arbeta ihjäl mig och jag blir inte nerstämd om jag inte får MVG++++++ på allting jag skriver och gör, men jag ska i alla fall befinna mig i skolans byggnad mer (alltså inte bara infinna mig i byggnaden utan också under rätt tidpunkt, rätt plats och framför allt rätt dag), och jag ska göra lite saker för att underlätta pluggningen:

- Lyssnar man på lektionerna och har i alla fall nära 100% närvaro på varje kurs så kan jag garantera er att ni klarar åtminstonde G på kurserna. Och med att "lyssna på lektionerna" menar jag inte att bara sitta där och ha iPoden i ena örat och kompisen babbel om förra helgens fest i andra örat och sitta och rita smileysar och hjärtan i anteckningsboken/på bänken. Utan lyssna aktivt, fråga om du undrar någon tycker du det är jobbigt att fråga och ställa en fråga mitt i allt i klassen så ta det efteråt med läraren det handlar om, det är trots allt deras jobb sen är det ett stort plus för dom som inte har elefantminnen att anteckna saker som låter viktiga.

- Lär dig hur just du lär dig, pluggar och trycker in saker i din hjärna.

Allt är egentligen uppdelat i tre olika steg, vi börjar logiskt nog med steg ett - anteckningarna!
Anteckningarna som du för under lektionerna, är du en sådan som bara behöver stödord? Måste du skriva ordagrannt vad läraren säger? Behöver du rita bilder och andra illustrationer för att förstå? Är du bara en sådan som bara behöver lyssna så fastnar det bra?

Då kommer vi till steg två - pluggandet!
Hur pluggar just du in sakerna bäst inför till exempel ett vanligt prov? Behöver du bara läsa kursmaterialet plus eventuella anteckningar en gång, tio gånger eller hundra gånger så sitter det? Kan du läsa igenom materialet och stryka undan det som är viktigt och bara läsa in det? Eller det men tillsammans med att du efter du strukit under det väsentliga så skriver du av det för hand så du får skriva det en gång under lektionen, höra det från läraren, läsa det tyst, skriva det en gång till men denna gång det viktigaste bara, och sedan testa läsa högt för dig själv också?

Låna en arbetlös, alkoliserad granne som kan hjälpa dig och förhöra dig med helt random frågor utifrån materialet, så du kan se vad du behöver träna mer på, och vad du inte alls behöver nöta in mer.
Sen får vi ju inte glömma sådana här bonusgrejer som jag föredrar att kalla det, som till exempel hur, när och var pluggandet ska vara, rent miljömässigt alltså.

Behöver du göra något fysiskt ansträngande under tiden? Ta då med en kompis ut på en joggingtur medan ni joggar runt (och ser idiotiska ut när ni egentligen bara springer runt och spelar knattefotboll men utan boll), så passar ni på att förhöra varandra. Eller är du en sådan som behöver ha kallt eller svalt i rummet? Musik i bakgrunden? Något att snaska på under tiden? Och det viktigaste; var ska du plugga? Stadens bibliotek? Vid ditt skrivbord? Göra bort det på skolan? I soffan? Ute i naturen? Ja, som ni säkert förstår så är möjligheterna oändliga!

Ett litet tips är att plugga i etapper, du bestämmer dig för att plugga riktigt, riktigt intensivt i 30 minuter efter det får du 10 minuters paus att göra något annat, till exempel skriva blogg, kolla mejlen, se ett tredjedels tvprogram eller bara belöna dig med ett glas fanta eller en karamell. Efter det återgår du till 30 minuters pluggande, och sen paus igen och så vidare...

Det tredje och sista då, steg tre - examinationen!
Hur ska ni redovisa detta och bevisa att du har pluggat? Har ni ett vanligt salsprov och du vet att du är bättre på en muntlig redovisning, hemprov eller liknande så fråga om det är okej att göra det. Ska ni skriva en 10 sidors lång uppsats och du är radiointresserad fråga om du får göra ett litet radioprogram om ämnet istället där du diskuterar det antingen med folk eller själv. Ska ni ha munlig redovisning och du vet att du blir nervös då och inte riktigt klarar sådant och där av inte kommer kunna prestera så bra som du egentligen skulle kunna så fråga om det finns andra alternativ så som salsprov, hemprov, redovisning i mindre grupp, eller bara för läraren.

Det viktigaste är att du måste komma med egna intiativ gällande sådant, lärare gillar när man gör det, när elever kommer på lite nya och fräscha saker för då vet dom att man bryr sig och tänker på det. Och skulle den ansvarige läraren inte gå med på det så är det inte värre än så att du får ett nej helt enkelt...

Sen är det bara en sak kvar till att vara redan halvvägs till bra betyg, och det är att skaffa fram riktiga skolgrejer.
Skaffa roliga och praktiska kollegieblock, sköna pennor, en almanacka (som du då använder inte använder flitigt i en vecka sen dumpar den på sängbordet) och annat viktigt du kan behöva.

Lycka till nu i skolan, och ha inte allt för höga krav på er själva för jag lovar er att ni kommer dels inte orka och framför allt ångra er att ni lagt ner så mycket extra, helt onödig, tid på sådana saker.


16 Augusti 2008

Här kommer svaren från frågestunden, vissa frågor tog jag bort eftersom dom helt enkelt bara var idiotiska.

Anonym skrev: Hur byter man layouten o så? för ja har ju den där trista vill ha lite mer liv i bloggen..

Vill man designa sin blogg och inte har inne några kunskaper om det så kan jag rekommendera den här bloggen http://www.designadinblogg.se det är en kille som sköter den sidan på sin fritid och ger enkla men användbara tips med bra förklaringar och även bilder som visar hur man gör.

Ankkiii skrev: Hur är läget?. händer i helgen då?

Det var väl en ganska lam fråga, hur som helst så läget är bara finemang, jag mår hur bra som helst! Och nu i helgen har jag planer så det räcker och blir över igår fyllde jag år, så var full rulle hela dagen. Idag har jag fest för mina kära vänner, börjar klockan 14 idag och kommer sluta imorgon sen morgon/tidig lunch så jag kan redan nu med all säkerhet säga att jag på söndagen kommer vara bokstavligt talat död.

Jenny skrev: Vad hade du för skor idag!?

Haha idag hade jag mina svarta knäskåls-höga stövlar med klack.

SEN foto skrev: Vad har du för framtidsplaner? Kram!

Jag hade hoppats att den här frågan inte kommit eftersom jag fortfarande inte har någon aning, eller egentligen så har jag de närmsta åren varit helt fast i att jag om tio år kommer vara en fotograf (där av jag går medieprogrammet), men nu är jag inte så säker längre, men det finns inget annat jobb som direkt lockar mig så jag antar att fotograf är det som jag hoppas mest på i nu läget i alla fall.

Anonym skrev: Vad är det bästa som har hänt dig so far?

Oj svår fråga, nu har jag suttit och funderat här hur länge som helst men inget har riktigt klickat. Men jag tror dock att det bästa som hittills har hänt mig, måste vara när jag flyttade hit till byn från stan, eftersom det tillförde att jag dels fick nya kompisar då (riktigt bra kompisar, som jag har kvar än) och eftersom jag blev byaunge så gjorde de att jag började en annan högstadieskola än det blivit om jag bott kvar i stan, och det gjorde att jag fick ännu fler superbra vänner.
Så mitt svar är att det bästa som någonsin hänt mig, var när jag flyttade från staden till skogen.

Anna skrev: Gillar du att träna?

Jag är ingen direkt fantast av träning i form av styrketräning och liknande men ibland är det skönt att bara få släppa ut allt genom träning och känslan efteråt är helt otrolig. Så ja, i vissa fall är det riktigt kul att träna.

The Notebook skrev: Hm.. blondinbella, kissie, kenza eller lisaplace? (eller ingen)

Blondinbella: För överdriven, hon känns falsk och äcklig på något sätt. Sen att hon beter sig som 45 bast när hon är typ 17 är inte ett plus precis...Hon skriver om tråkiga saker, det enda hon skriver om är saker hon vill skryta om. Typ som alla events hon går på och vilka kändisar som vill prata med henne, och hon har inte ens utseendet att spela med etersom hon ärligt talat ser ut som miss piggy, så nej det är bara skit det där. Visst en trevlig blogg annars men inte nog trevlig för att tjäna så mycket som hon gör, och vara så stor som hon nu är.

Kissie: FALSK! En vanlig fjortis från sthlm eller vart hon nu bor, ser inget speciellt alls i henne.

Kenza: Hon är ju i alla fall lite vettig, inget skryt och verkar inte så falsk. Men då är det ju det att visst hon är väldigt söt och ser bra ut men hon skriver för tråkigt för att vara så pass stor. Det är aldrig någon speciell handling i inläggen "hej, idag var jag i skolan, sen shoppade jag, nu ska vi se på tv, Puss! *bifogar bild på hennes nyköpta saker*"

Lisaplace: Aldrig hört talas om bruden kollade lite snabbt nu och fast jag bara läst kanske 5 inlägg så vinner hon. Hon har lite fina, proffesionella bilder att visa, verkar skriva mer normalt, och blir samtidigt inte för tråkigt.

Emma skrev: Vad är ditt bästa sommarminne denna sommar?

När det var Luleåkalaset här i stan, var med gamla gänget sen förrut och med uffe, hade det sjukt kul och mysigt den helgen.

Therese skrev: Va saknas i min blogg ? :) <3

Eftersom jag inte orkar sitta och kolla igenom någons random blogg från början till slut så orkar jag inte ge något ordentligt svar. Men det viktigaste är att det är en personlig design och ett personligt innehåll, något som sticker ut från mägnden. Alltså inte så som min är och bara berättar om dagarna för ärligt talat så finns det inget tråkigare än sådana bloggar som min är.

Chris
skrev: Vad är den minsta saken du kan se?

Knott/svidare? Ni vet sådana där minimyggor...

Chris
skrev: Vad är det lägsta du kan hoppa?

Hahaha men gud, aja..hm..1mm kanske?

Chris
skrev: När dog döda havet?

När det hade lust?

Chris
skrev: Är glaset halvfullt eller halvtomt?

Halvfullt, lätt!

Chris
skrev: Hur lyder den internationella sjönöds signalen?

Borde jag veta sånt här?

Chris
skrev: Har alla bilar samma färg när det är mörkt?

Ja! Alla är likadana, ingen är unik!

Chris
skrev: Är det fisk i fisksoppan?

Förhoppningsvis ja.

Albin Jonsson skrev: Vem är du?

Jag är en 15...nej just det, nu är jag ju 16...hm, vi tar om det där nu. Jag är en 16 årig tjej, bor i Luleå (ja, jag är en norrlänning alltså). Eller egentligen mitt i mellan Luleå och Piteå i en liten by, i ett rött hus mitt ute i skogen. Jag går medieprogrammet på en friskola som heter NTI där jag trivs hur bra som helst, jag har underbara vänner, en underbar pappa och mina älskade katter som är väldigt speciella. Jag älskar mycket men hatar mer.

Emma-lee skrev: Ja, då kan man ju passa på att fråga nått... känner du dåg "tvingad" att blogga varje dag, eller kommer det som naturligt att skriva 3-4 inlägg per dag? den enda fråga jag kom på xD fin blogg(:

Tvingad och tvingad...Det beror lite på, man kan skriva för olika anledningar. De vanligaste anledningarna är skriva för att bli en känd bloggare, eller som jag skriva för att komma ihåg saker och kunna blicka tillbaka och se vad jag gjorde tidigare. Men visst, jag blir ju inte precis ledsen när folk läser, det är sjukt kul men det är inte därför jag uppdaterar ofta utan för att jag själv ska kunna kolla senare och då kan det vara kul att ha många uppdateringar eftersom det då är lättare att se. Sedan är det väldigt viktigt att ha mycke uppdateringar för att behålla de läsare man har så det är ju faktiskt också en anledning till att jag uppdaterar ofta nu. Så lite halvt tvingad är jag om jag vill behålla mina läsare, och just nu vill jag det eftersom min besöksstatistik är högre än någonsin just nu!

LaukaN skrev: Min fråga är..vem är bäst "blondinbella" eller kissie? och om även om du så skulle hata båda så välj 1

Av dom två så, ja, högre upp i inlägget ser ni ju mina åsikter. Jag gillar dock inte att ha fördomar mot folk när jag inte ens träffat dom men i det här fallet måste jag det och av dom där två så tar jag nog blondinbella hon verkar i alla fall inte lika falsk som kissie.

Lakritz skrev: Kan fråga varför du började blogga?

Jag började blogga när jag gick i 7an, sen har jag bytt blogg massvis med gånger. Mycket för att det blir så tråkigt med samma blogg efter ett tag men den största anledningen har alltid varit att fel folk har fått tag i addressen till bloggen, det är ju i alla fall lite bakgrundshistoria om det. Så nu över till frågan, jag började blogga i 7an för 4 år sedan då för att jag ville skriva av mig, saker som tynger ner mig och saker som gör mig glad. Till exempel så var min förr-förra blogg väldigt personlig, jag skrev precis vad jag tyckte och tänkte - jag hade många läsare och allt var bra men sedan lessnade jag på att släppa in så många okända folk så tätt inpå mitt liv så då gick jag över till ännu en ny blogg den hade jag bara ett tag, och nu har jag den här och då har jag bestämt mig för att inte vara så personlig, visst tankar och sådant får ni ta del av men inte alls lika privat som tidigare bloggar.
var tanken att jag ville skriva av mig, nu är tanken med det att jag vill skriva så jag senare ska kunna blicka tillbaka och se vad jag gjorde vissa datum och så.

Mandiz skrev: Hur många unika har du varje dag?

Nu när jag kommit igång mer med bloggandet så ligger jag uppe i runt 200 unika besökare per dag. Kan ju också nämna att ni som är nyfikna kan alltid kolla på min besöksräknare jag har längst ner i menyn här på bloggen.

Karro skrev: Vad gillar du med min blogg?

Efter en snabb check så gillar jag mest språket du använder dig av.
Puuh, det var ganska jobbigt!
Tack för alla frågor, och tack alla som besöker min blogg och tusen tack till alla som besöker min blogg och kommer tillbaka senare.

16 Augusti 2008

FRÅGESTUND!

Nu känner jag att det är dags för en frågestund.
Tydligen måste en blogg innehålla vissa saker för att få räknas som en riktig blogg har jag märkt:
- Ett fånigt test som är långt, onödigt och ingen ändå orkar läsa.
- En tävling.
- En frågestund.

Så nu kör vi, skicka era frågor och jag svarar.

Dock har jag ju inte sådär jättemånga läsare, så blir det inte mer än 5 frågor så svarar jag inte, då kommer jag bara känna mig mobbad för att jag har så lite läsare...


15 Augusti 2008

Nu är min födelsedag officiellt över. My super sweet sixteen är helt över, done, borta.
Tråkigt men ändå skönt, jag är en sådan som mår dåligt över att personer kommer ut hem till mig, mitt i skogen, köper dyra presenter bara för att det är en helt vanlig dag på året. Ganska patetiskt egentligen det här med födelsedagar.

Idag märkte jag tecken på ålderskris dessutom, det är lite på gränsen till psykfall. Jag satt och tänkte på så mycket som jag inte hunnit med att göra, och visst jag är inte i en ålder där jag är döende men 16 år är ändå väldigt mycket. Hur kommer det sig att jag inte hunnit göra så mycket mer än vad jag gjort?

Det som också får mig lite deprimerad är att jag ända sen jag fick veta att två av mina farbröder inkl flickvänner väntar barn, så har jag längtat tills jag kan bli den supercoola kusinen, som finns där, shoppar med dom, snackar och gör roliga saker med dom helt enkelt.
Men sen slog tanken mig att när dom växer upp och är tonåringar, alltså runt 15 år, så är jag alltså inte någon cool, ung kusin - nejnej, jag kommer vara runt 30 bast!

Jag må tala i nattmössan, men jag måste medge att jag har väldigt svårt att tro att normala 15åringar vill umgås med sin 30åriga kusin som då beter sig som 13.

Nej, nu måste jag tänka över det här, jag kanske ska redan från första början ljuga för mina kusiner och säga att jag nu är yngre är vad jag är, så dom bär med sig det hela livet och när dom då är 15 år kommer tro att jag är kanske runt 20 år i alla fall?
Frågan är ju om någon av alla andra 100 miljoner släktingar skulle avslöja något för dom om min lögn?

Ja hörrni, det här tål att tänkas på. Nu ska jag fortsätta tänka på det här, medan jag ska göra något som jag aldrig gjort förrut (bara så att jag inte får samma åldersnoja nästa år) till exempel som att stoppa en mugg apelsinjuice i micron och dricka upp eller dansa tango med min katt...


15 Augusti 2008

Nu har klockan slagit över till nästa dygn alltså till den 15 augusti 2008 00.14, och det betyder att det nu är min födelsedag!

H
ar redan fått en kombinerad julklappfödelsedagspresent-paket av pappa, han bokade precis en resa till spanien, Gran Canaria, den 17/12 till 24/12.

Jag är så glad!


14 Augusti 2008

Kände bara att jag ville berätta om den här designen jag har, som ni ser har jag tagit bort min vanliga helt egengjorda design och istället dragit hit en vanlig tråkig, mainstream design.
Men jag lovar er, det är bara tillfälligt. Håller på att fixa med en ny design på min testblogg och den kommer väl upp om ett tag, ett bra tag...

Egentligen har jag ganska mycket nu pågående så det är helt fel tid i mitt liv att komma på massa nya projekt hela tiden, nu fyller jag år imorgon till det är det väldigt mycket att fixa så som fika, inbjudningar till festen dagen och natten där efter, städa hela huset och liknande, ja ni vet ju hur det är... Och efter det är det endast ett fåtal dagar kvar sen börjar skolan om igen och då lär jag ha ganska fullt upp (med att vara trött i alla fall) så då är det inte heller riktigt rätt tid att starta nya projekt.

Hur som helst så kommer det, det gör det men om de om en dag, en vecka, en månad eller ett år - det väntar att se.


14 Augusti 2008

Nu sitter jag här och ser på Vänner, läser bloggar, lyssnar på musik och nagellack-ar mina naglar - samtidigt!
Jag vet inte varför jag gör det eftersom jag egentligen borde städa mitt rum som ser förskräckligt ut. Alla mina kläder ligger i en hög på golvet, jag hittar pengar i skorna, viktiga papper i garderoben och disk i form av halvfulla glas och dylikt på sängen. Jag är inte säker men jag tror att det är kanske ett tecken på att jag inte borde sitta här utan skutta iväg till andra delen av mitt rum och städa...

Om jag överlever denna brutala oreda och orkar städa mitt rum utan att ta ut mig kroppsligt helt och hållet så kan ni förvänta er ett inlägg senare idag, om inte så vet ni varför...


13 Augusti 2008

Idag är det då endast imorgon kvar att fördriva för sen dagen efter de är det min födelsedag..jag tror faktiskt jag börjar bli laddad över att bli ett helt år äldre nu. Inte för att åldern 16 är något direkt speciellt egentligen, men samtidigt så är det då bättre än 17 i alla fall, då är man ju mitt i mellan allting.

Idag har jag även varit på stan (igen) köpte lite saker som var totalt onödiga men jag och hålla kvar pengar - det går inte alls ihop, sen for jag och pappa och hälsade på min nya kusin, han är 6 veckor gammal och som ni säkert förstår väldigt liten. Dock har han något emot mig, varje gång han är hos mig börjar han gråta..hm..jag tror jag sprider negativ energi till sådana där små varelser...

Annars då? Ja, som ni säkert märkt har jag bytt lite stil på bloggen, alltså textmässigt inte designmässigt. För att jag ska kunna tillfredställa er på bästa möjliga sätt och uppdatera så ofta som möjligt, så är jag tvungen att skriva texterna så som jag nu gör, berättar om dagen och skriver som precis alla andra som har en blogg. Dock betyder ju inte det att jag nu kommer helt och hållet strunta i att ha som tidigare, och skriva ett inlägg om en specifik händelse, utan jag lägger bara det neråt medan jag inte har någon sådan händelse att skriva om.

Jag kommer även så småningom skaffa en ny blogg där jag kommer skriva som anonym det betyder givetvis att jag INTE kommer ge ut addressen här i bloggen eller någonstans där folk jag känner kan se den eftersom tanken är att jag vill vara anonym för att kunna skriva om lite mer vågade och brutala saker. Sådant som alla tänker, men ingen vågar säga helt enkelt... Så nu väntar det bara att se när det projektet startar (vilket lär bli slutet av augusti/början på september), och då får vi se om jag kommer stänga ner den här bloggen helt och hållet och bara starta den nya anonyma bloggen och skriva i, eller om jag behåller den här bloggen och fortsätter skriva här men bara skaffar en till blogg.

Jaja, nu vet ni ju på ett ungefär i alla fall vad som väntar både mig och er att komma, nu är det dags för ett litet dammsugarmaraton genom hela huset följt av ett scrubsmaraton framför datorn på min osköna stol som gör att jag tappar känseln i rumpan...


13 Augusti 2008

Resa håller på att planeras...
Hoppashoppashoppas!13 Augusti 2008

Idag har jag varit på stan med ett par kompisar, vi gick runt hela stan och det kändes som att det enda jag gjorde var att dra mitt kort och skriva min namnteckning på kvitton...
Jag fick min lön i slutet av juli, nu är de mitten av augusti och jag har nästan slut, det är inte så bra jobbat speciellt eftersom jag itne köpt något direkt vettigt utan bara kläder, smink, skor och annat sådant som man "aldrig kan få för mycket av".
Idag kom ajg hem med oerhört lite jämfört med tidigare dagar sen min lön ankom till mitt konto, fick hem ett par stövlar från wedins, en top från ginatricot och ett bigpack med bläckpennor inför skolstarten som för övrigt närmar sig med stormsteg nu.

Jaja nu den 15:e fyller jag år, blir 16 år så får ju i alla fall börja övningsköra och kvällen och natten där efteråt den 16e blir det fest här hemma hos mig med ett par kompisar.

Nu är det dags att besöka sängen, godnatt!


11 Augusti 2008

Nu är det endast ett fåtal dagar kvar till skolan börjar och, tro det eller ej, sommaren räknas som slut.
Det är nu man ska bli nostalgisk och blicka tillbaka över allt roligt man gjort under sommaren och sen sucka med ett leende på läpparna och vara glad över minnen man har. Det betyder att det är nu jag, och många andra av er, ska blicka tillbaka och vara klar med det på en nanosekund eftersom man inte gjort något annat än sova, se på tv och annat ovettigt sen se sur ut och gå runt med en surläpp för resten av dagen.

Dagen har för mig sett likadan ut som många andra dagar denna sommar, vaknar sent, gör inget vettigt under dagen och sen går och lägger mig sen natt/tidig morgon för att dagen efter kunna göra densamma igen.

Nu ska jag fara till affären och köpa glass, jag måste ju få tröstäta lite i alla fall...

Hur har eran sommar varit?