13 Juli 2008

Ja nu är det dags igen för mig att trycka ur mig några ord och låta fingrarna dansa på tangentbordet. Idag kände jag för att leka lite feminist, dock bara för en timme eller så, inget jag alltid vill vara för jag antar att jag inte hör hemma i den gruppen som aldrig rakar benen, är manhaftiga och på något sätt alltid vill klä sig och ha sådan dålig hygien som möjligt - allt för att inte ses som något objekt att kolla på bara.

Nejnej, utan tanken som snurrar runt i mitt huvud är det med ord i svenskaspråket.
Hur kommer det sig att det manliga könet i vårat avlånga land har fått dom coola sakerna?
Jag menar så som brandman som är en hjälte, springer in i elden och riskerar sitt eget liv för andras, en idrottsman med muskler och många tjejer efter sig och är alltid den populäraste i alla high school filmer, sjöman som tuffa pirater som ungar har som förebilder eftersom det finns miljonvis filmer om just sjömän, manikyr som alla vill ha för att det gör en sjukt snygg och slutligen sopgubbe och just det sopgubbe är väl det enda dom har som inte är särskilt coolt vid första intrycket men tänker men efter så är det väl något visst med en man i arbetarkläder som åker på en stor bil och håller i sig endast med ena handen.

Nu ska vi se vad vi tjejer fått, vi har fått frukost och bajamaja (bajamaja eftersom Maja är ett tjejnamn).
Inte särskilt coolt right?
Vi tjejer ska alltså i det svenska språket vara en bild för en fattig kopp kaffe och en torr lite macka i frukosten och en liten barack som folk utför sina behov i (läs: spyr utanför hålet, pissar på sidan om och inte sköter sin hygien alls) under jippon där folk är för fulla för att stå (läs: festivaler)..

Ja vad säger ni, är inte Sverige ett underbart land med ett underbart språk?


Kommentarer
Postat av: Linnea

du tess du får inte gölma herrgåman! fast ja dom pratade ju om att göra en frugåman som e typ patt lisa. men det blir ju ändå MAN i rodet. FRU-GÅ-MAN

2008-07-14 @ 11:49:45

Kommentera inlägget här:

Vad heter du?
Kom ihåg mig?

Mejladdress?

Blogg?

Vad har du på hjärtat?

Trackback